Jaarlijks verliezen bouwbedrijven 50 miljoen euro door werfdiefstal

20-12-2020

Elke dag wordt in België wel ergens iets van een bouwwerf meegenomen. Jaarlijks zorgen deze diefstallen voor een verlies van 50 miljoen euro. In realiteit ligt dit bedrag nog hoger, want werven lopen immers grote vertraging op na een diefstal. De buit kan erg verschillend zijn: bouwmateriaal, klein materiaal, grote machines, …

Diefstallen op bouwwerven gebeuren voornamelijk op momenten dat de bouwwerf er verlaten bij ligt: ‘s nachts, tijdens het weekend en tijdens het bouwverlof.

Net zoals de traditionele inbreker is ook de inbreker op de werf schuw van licht en geluid.

De View And Integrate lichtmast biedt hier de oplossing: niet alleen is uw werf tijdens deze verlaten momenten verlicht, dankzij het mobiele camerasysteem worden ongewenste bezoekers op beeld vastgelegd.

De lichtmast wordt uitgerust met één of twee LED-lampen van ieder 300 Watt. De lichtmast is makkelijk te monteren en demonteren, wat ervoor zorgt dat hij overal geplaatst kan worden: op bouwwerven, omvangrijke terreinen zoals industrieparken, bedrijvencentra, …

Verder kan de lichtmast uitgebreid worden met een mobiel camera-systeem op een hoogte van 10,5 meter. Dit zorgt niet enkel voor haarscherpe beelden, maar dankzij het VNI Camera Applicatie Platform V-CAP kan u deze beelden overal meteen raadplegen.

Ongewenste bezoekers op de werf? U krijgt een melding en kan live de beelden bekijken terwijl de politie onderweg is.